כחצי שנה עברה מאז ביקרה בישראל משלחת שרים סינית בראשות סגן נשיא סין ואנג צ'י-שאן 王岐山 לרגל ועידת החדשנות הסינית-ישראלית הרביעית. שנתיים בדיוק עברו מאז נחתם בבייג'ינג ההסכם על "שותפות המקיפה בחדשנות" בין ישראל וסין. הביקור שמשך תשומת לב מיוחדת לישראל בתקשורת המרכזית, כפי שכתבנו בניוזלטר הקודם, כמעט ולא הוזכר ברבעון האחרון, אבל שיתוף הפעולה עם ישראל ברוח החדשנות חי ובועט ביוזמות של הממשלות המקומיות.
סי-אן 西安: אחרי שבדצמבר האחרון נפתח (בסינית) בעיר המפורסמת בחיילי הטרקוטה של הקיסר הראשון אינקובטור ישראלי בעידוד מחלקת סחר חוץ וכלכלה של משרד המסחר הסיני, העירייה מנסה לקדם יוזמות נוספות מול ישראל. במסגרת הכינוס הפוליטי השנתי החשוב ביותר של העירייה לקראת כנס "שני המושבים" הארצי במרץ, התקבלה בחום (בסינית) יוזמה להקים שני מרכזי חדשנות – אחד בסי-אן למשוך מדענים וחברות ישראליים כדי ללמוד מניסיונם ולהוות אינקובטור לפרויקטים מתאימים ושני בתל אביב שימשוך מדענים מסי-אן. הוצע גם המליץ לחנוך באופן מיידי טיסה ישירה בין סי-אן לתל אביב, להקים קונסוליה ישראלית ופלטפורמה לארגון משלחות שנתיות של אנשי עסקים לביקור בישראל.
שנגחאי 上海: בימים אלה נבנה (בסינית) נמל חדשנות סיני-ישראלי 中以(上海)创新港 בשנגחאי ברובע פו-טואו 普陀区 אחרי שדו"ח העבודה הממשלתי הורה במפורש שהשנה יש לקדם פיתוח באיכות גבוהה. למטרה זו החליט מזכיר המפלגה המקומית ונציג הקונגרס הארצי לזרז את ההקמה של נמל החדשנות שישמש כמסדרון טכנולוגי בין פו-טואו לתל אביב. המרכז החדש ימוקם על שטח מפעל עטים של חברת "גיבור" המפורסמת על שטח של כ-7500 מ"ר. המפעל הישן ישמור על חזיתו משנות ה-50 אך יעבור חיזוק ושיפוץ פנימי. רשות החדשנות והקונסוליה הישראלית בשנגחאי מעורבות גם הן בפרויקט.
שאן-דונג 山东: ממשלת שאן-דונג הגדירה את ישראל כיעד לשיתוף פעולה למיזוגים ורכישות זרים ושיתוף פעולה טכנולוגי, ובמאי הקרוב יערך פורום לקידום את השותפות בין חברות מקומיות בבעלות ממשלתית לבין חברות ישראליות. דובר חברה ממשלתית מקומית אמר (בסינית) שישראל נבחרה אחרי שיקולים ארוכים, מכיוון שהיא נקודה חשובה ב"יוזמת החגורה והדרך" ומרכז החדשנות השני בחשיבותו בעולם אחרי עמק הסיליקון.
סיה-מן 厦门 : ב-17 בינואר נערך טקס הסרת הלוט לאינקובטור סיני-ישראלי חדש בסיה-מן במקביל לכנס מקומי לשיתוף פעולה בחדשנות עם ישראל בנוכחות הקונסול בגונאג-ג'ואו, נדב כהן ולמעלה מ-30 יזמים. סגן ראש העיר מקווה (בסינית) ששני הצדדים יראו באינקובטור כנקודת התחלה להרחבת שיתוף הפעולה לתחומים נוספים.
צ'ונג-צ'ינג 重庆: ב-4 בינואר נערך בעיר טקס חשיפת הלוט למתחם תעשייתי סיני-ישראלי חדש, ו-11 חברות ישראליות חתמו על כניסתן למתחם. זוכה פרס הנובל לכימיה, אריה ורשל, חתם על מסמך הבנות עם מכון המחקר לטכנולוגיות חכמות וירוקות של צ'ונג-צ'ינג, שברצונו (בסינית) להקים תחנת עבודה שתיקרא על שמו ותתמקד במדעי הביולוגיה.
כפי שהממשלות המקומיות פועלות לפי אותות מבייג'ינג, כך גם חברות פרטיות עובדות לפי סימנים של הממשלות המקומיות. מדובר בחדשות טובות לחברות ישראליות שרוצות לפרוץ לשוק הסיני או להגביר את פעילותן בו. בין אם מדובר באינקובטורים, מרכזי חדשנות או מתחמים תעשייתיים, הפלטפורמות הפיזיות הללו מהוות קרש קפיצה חיוני לייעול שיתופי הפעולה.
Opmerkingen