בניוזלטר הקודם כבר כתבנו כיצד 2017 הייתה השנה המוצלחת ביותר לישראל בתחום התיירות עם הכנסות של כ-4.9 מיליארד דולר ועלייה של 700 אלף אנשים בכמות התיירים, כאשר התיירים מסין הם פלח השוק שצומח במהירות הגבוהה ביותר, כשמספרם עלה ב-46% בהשוואה לשנה שעברה, וב-139% בהשוואה לשנת 2015. ניתן לזקוף הצלחה זו לפתיחת קווים ישרים נוספים משנחגאי ומבייג'ינג, מאמציםרבים של משרד התיירות ומשרד החוץ, ההתחממות ביחסים הדיפלומטים בין סין וישראל והסכם הויזה לעשר שנים.
מה גורם לתייר הסיני הממוצע להגיע לראות את מגדל דוד, למרות שמגדל אייפל נמצא במרחק טיסה דומה? משרד התיירות הסיני אומר שהם רואים בישראל מקום מסתורי ופנטסטי. מוקדי העניין המושכים ביותר הם התרבות היהודית, האתרים הקדושים לשלושת הדתות, ההסטוריה הייחודית, ההייטק וים המלח. המשרד מוכיר את מאמצי מקבילו הישראלי בהנגשת אטרקציות, שירותים ומתקנים למטייל הסיני, כמו שילוט ומידע או הפיכתה של ישראל למדינה הראשונה במזרח התיכון שמאפשרת תשלום באמצעות עליפיי מבית עליבאבא.
בפן השיווקי משרד התיירות הישראלי הצליח באמצעות פתיחת חשבונות Weibo ווויצ'אט והובילו את הקמפיין המוצלח "חייבים לבקר פעם אחת לפחות בארץ המובטחת" והסתמכות על שיווק מפה לאוזן. מספר העוקבים בוויצ'אט ו-Weibo צמח ב-2017 ב-200% ו-60% בהתאמה בהשוואה לשנת 2016.
תוכנית טיולים מבייג'ינג עם 230 אלף מעריצים ב-Weibo העלתה לרשת פרק שלםומפרגן במיוחד על ישראל.
אבל בדיוק כשהוצאנו את השמפניות מהמקרר החליט טראמפ בתחילת דצמבר להכיר בירושלים כבירת ישראל, בצעד שהכניס את התקשורת העולמית להיסטריה.
בעקבות ההצהרה פרסמה שגרירות סין בישראל אזהרת מסע, אותה האריכה בינואר עד סוף מרץ, והיא ככל הנראה הגורם שהוביל לירידה של 27% במספר התיירים מסין בהשוואה לינואר אשתקד. לשמחתנו חודש פברואר סימן עליה קלה בהשוואה לשנה שעברה, ויתכן כי ההשפעה של אזהרת המסע תוגבל לחודש אחד בלבד.
בדיון שכותרתו "משרד התיירות נערך להגעת מיליון תיירים סינים", שהתקיים בתחילת פברואר ביריד התיירות הבינלאומי בתל אביב, היו כאלה שציננו את ההתלהבות וחשבו על מספרים נמוכים בהרבה. מומלץ לקרוא את ההסתיגויות של יונתן בנטל, סמנכ"ל Hainan Airlines, ושל טל קלם, נספחה הכלכלי לשעבר של ישראל בסין ובטיוואן.
על אף האמור לעיל בורה שניטמן, נספח התיירות של ישראל בבייג'ינג, אמר לסינתזה כי הוא עדיין צופה 150 אלף תיירים מסין עד סוף 2018.
בסוף אפריל חאי-נאן איירליינס הכריזה על שלוש טיסות ישירות לגואנג-ג'ואו החל מאוגוסט, וקו נוסף מצ'נג-דו מתוכנן לאותו החודש גם כן על ידי סה-צ'ואן איירליינס.
חשוב לציין כי בחודשים האחרונים מתקיים מאבק בין מורי הדרך דוברי הסינית בישראל לבין משרד התיירות. עקב המחסור במורי דרך דוברי השפה המשרד מעביר חוק שיאפשר לקבוצות מאורגנות מסין לטייל בישראל ללא מורה דרך מוסמך, בצעד שלטענתם לא רק יפגע בהכנסתם משמעותית, אלא גם בתדמיתה של ישראל.
Comments