top of page
תמונת הסופר/תTuvia Gering

סיקור טכנולוגיה בתקשורת הסינית


תעשיית הרכבים החכמים בסין מעלה הילוך ברבעון האחרון ולאור עסקת מובילאיי סוקרו בסין שלושה אירועים בקנה מידה בינלאומי שהתרחשו בישראל בתחום הרכב: פתיחת מרכז מחקר ופיתוח של מרצדס, הנעת מתחם SMART לתחבורה חכמה בנגב, ולקינוח ביקור חשאי ומסקרן של נשיא ג'נרל מוטורס. שבועון האקונומיק-אובסרבר, שנחשב לאחד מהעיתונים הכלכליים החשובים בסין, פרסם מאמר מקיף על טכנולוגיות רכב ישראליות, בו ראיין את StoreDot הישראלית על הסוללות החדשניות שפיתחו לרכבים חשמליים, את MOOVIT על תחבורה שיתופית, וכן סקר את ההתפתחות של תחליפי הדלקים והתחבורה חכמה בארץ ובעולם. ערי ג'ינג-ג'ין-ג'י נדרשות להגדיל משמעותית את התפוקה החקלאית וישראל נקראת לעזרה פרובינציית חה-ביי היא אסם התבואה של ג'ינג-ג'ין-ג'י, האזור העירוני המאוכלס ביותר בעולם, שכולל גם את בייג'ינג וטיאן-ג'ין. בעקבות יוזמת החגורה והדרך, שדוחפת חברות סיניות לכיוון בינלאומי, האורבניזציה המהירה וגידול האוכלוסייה,ישראל סומנה כמדינה שתסייע לחבל חה-ביי להשלים את יעדי המפלגה בצמיחה חקלאית.

ניתן לראות דוגמאות למגמה זו בטקס ענק בחה-ביי שנערך בנובמבר בו Soliהישראלית פתחה חממת תצוגה לטכנולוגיה מתקדמת לגידול ירקות וחתמה על הסכמי הצהרת כוונות לעסקאות עתידיות. בד בבד נפגש קונסול ישראל בשנגחאי עם סגן עיריית חה-פיי, בירת אן-חוי, כדי לבחון אפשרויות נוספות להגברת שיתוף הפעולה החקלאי בין המדינות. גובר העניין בטכנולוגיות אופטומטריסטיות מספר הסובלים מקוצר-ראיה בבתי ספר בסין נסק מתחילת שנות ה-2000 מעבר ל-40% ופתח שוק עצום לטכנולוגיות ראיה. קחו לדוגמא את איי-אופטימה הישראלית, שמפתחת מוצרים לרפואת עיניים. החברה נמכרה בנובמבר לענקית הפארמה קאנג-הונג ב-56 מיליון דולר ותתחיל להפיץ את מוצריה בסין. 6Over6 , שפיתחה אפליקציה גאונית לביצוע בדיקת ראיה סטנדרטית, גייסה 11 מיליון דולר מקרן Rimonci Capital המשותפת לרשת בתי החולים הפרטיים לרפואת עיניים הגדולה בסין.

מגמות השקעה סיניות בטכנולוגיה ישראלית במאמר של ביטאון המשרד למדע וטכנולוגיה הסיני התפרסם מאמר על שלושתהתחומים הטכנולוגיים בהם ישראל נתפסת כמובילה עולמית: רחפנים, הדפסה תלת מימדית וטכנולוגיות רכב.

כתבת זרקור של Xinhua על מפגש הפסגה הסיני-ישראלי השישי להשקעות בהיי-טק שנערך בחיפה בנובמבר נכתב כי סין מחפשת סקטורים נוספים לשיתוף פעולה עם תעשיית ההיי-טק הישראלית מעבר לחקלאות, רפואה וביולוגיה. סין רוצה להרחיב את השת"פ עם ישראל גם בתחומים של מדעי החיים, ערים חכמות, חקר ההזדקנות, IoT ורובוטיקה.

0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page