top of page
תמונת הסופר/תTuvia Gering

ניגודיות בסיקור ישראל בתקשורת - בין גינוי המהומות בעזה לתשבוחות לטכנולוגיה הישראלית

עודכן: 12 ביולי 2018

נכנס רגע לנעליו של אזרח סיני ממוצע שגולש באינטרנט ומנסה להבין על מה כל המהומה התורנית בין ישראל לפלסטינים בחודשים האחרונים. אחרי סקירה קלה הוא מבין את התרחשות האירועים כך – מפגינים פלסטינים חמושים בנשקים פרימיטיביים מחו בצדק נגד העברת השגרירות האמריקאית לירושלים במהלך חד צדדי הנוגד (בסינית) את החלטות האו"ם, כאשר עשרות מהם נטבחו (בסינית) על הגדר ואלפים נפצעו, כולל נשים וילדים. אפילו תינוקת בת 8 חודשים נרצחה בשואה הזאת (בסינית). נראה כי ארה"ב שוב מנצלת את "האח הקטן" (קרי, ישראל) להבעיר את המזרח התיכון במטרה להגביר את מעורבותה באזור (בסינית). נראה כי הצעד הזה של ארה"ב מסמן את קץ תפקידה כמתווכת הוגנת בסכסוך. ירי רקטות, אלפי דונמים שרופים מעפיפוני תבערה והעובדה שלפחות 80% מההרוגים בגדר הם אנשי הזרוע הצבאית של חמאס – על מה אתה מדבר?

  • דובר משרד החוץ הסיני לו קאנג (陆慷): "סין מתנגדת להתנהגות אלימה כלפי אזרחים, וקוראת לשני הצדדים - ובמיוחד לצד הישראלי - לשמור על איפוק (בסינית) כדי למנוע את החרפת המצב".

  • לסינים הרבה סימפטיה לפלסטינים, ומלבד לסיקור חד צדדי ומצומצם של ההפגנות על גבול עזה, פורסמה כתבה בסינחואה (בסינית) לכבוד יום האסיר הפלסטיני, ב-China.com על המנהרות ההתקפיות, שהן חבל ההצלה (בסינית) של עזה, או כתבה בתמונות ברפרנס-ניוז על נשות עזה, העומדות בחזית המאבק על זכות השיבה (בסינית).

  • תופעה חוזרת - גם אם הכתבה מאוזנת ועניינית, הכותרת תהיה אנטי ישראלית מובהקת. לדוגמא, כתבה בגואנג-מינג דיילי (光明日报), שהציגה (בסינית) את שני הצדדים באופן שווה ואף סיימה במסר אופטימי למזרח התיכון, נשאה את הכותרת: "העברת שגרירות ארה"ב תפוצץ את המצב הקיים במזרח התיכון".

ייתכן שהעורכים הבכירים הרגישו שהם "הגזימו" קמעה, ולכן בשלושת החודשים האחרונים התפרסמו בכלי התקשורת החשובים ביותר לא פחות מחמש כתבות זרקור מקיפות ומפרגנות בצורה יוצאת דופן, שסוקרות בהרחבה את הטכנולוגיה הישראלית וחדשנותה במוליכים למחצה, בחקלאות, בינה מלאכותית, ביג-דאטה ואיכות הסביבה (בסינית). מה המקור לניגוד החריף במדיניות סין בסיקור ישראל, שמצד אחד מציגה אותה באופן חד צדדי בכל הקשור לסכסוך, אך מן הצד השני יוצאת מגדרה לשבח, לפאר ולרומם אותה בתחומים אחרים? פרופ' יצחק שיחור שאל שאלה דומה במאמר קצר, שפורסם ממש לאחרונה במגזין The Middle East in London. במאמרו הוא תוהה מדוע סין תמיד מצביעה נגד ישראל באו"ם ומנגד מקיימת איתה שיתוף פעולה רחב היקף בנושאים רבים כמו בטחון לאומי, הייטק, חקלאות ועוד. נמשיך את טענתו לשאלה זו ונאמר כי בייג'ינג יודעת שהכתבות שמפרסמת נגדה לא גורמות לה לנזק ממשי. מעבר לכך, משנות החמישים ועד ימינו יש לסינים הזדהות אמיתית עם הערבים והפלסטינים, ובכך סין אינה שונה ממדינות רבות אחרות התומכות באופן קבוע בפלסטינים ובערבים ועדיין מקיימות יחסים טובים ומגוונים עם ישראל.

69 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page