2000 נציגים מכ-1000 חברות, 5000 משתתפים, רוד-שואוס, מכירות פומביות של פטנטים, וחתימות על לא פחות מ-15 פרוייקטים משותפים ופתיחת מרכז לחדשנות - כך מסכמים את ועידת החדשנות וההשקעות ישראל-סין (Innonation), שנערכה בתחילת יולי בעיר ג'ו-חאי 珠海 בחבל גואנג-דונג. זו הפעם הרביעית בה נערך המפגש ביוזמתה של קרן אינפינטי, שמשך אליו את אור הזרקורים מהעיתונים הכלכליים והטכנולוגיים החשובים בסין:
ב-STdaily התרשמו בעיקר מהנואמים המכובדים (בסינית) כמו הכלכלן המפורסם סו סיאו-ניאן 许小年, סגן נשיא עליבאבא ליו סונג 刘松 ומירון גריבץ מנכ"ל Meta.
"13% מההשקעות טכנולוגיה בישראל מגיעות מסין", צוטט השר צחי הנגבי בכתבה אופטימית של הגלובל טיימס 环球时报 על השקעות סיניות בטכנולוגיה ישראלית שסיקרה (בסינית) את הכנס.
ממש לפני פתיחת הפסגה ישראל וג'ו-חאי הקימו אקסלרטור חדש בהשקעה כוללת של כמעט מילארד ש"ח. ב-21st Century Business Herald כתבו עליו באריכות (בסינית) ואמרו שנועד בעיקר להשקעות בביו-רפואה. תחום זה הוא אחד מ"ששת עמודי התווך" של התעשיה של ג'ו-חאי, הם כותבים, והנס הישראלי שחוללה בו הופך אותה לקוטב של חדשנות בו.
אינקובטור סיני-ישראלי חדש, שגם יתמקד בביו רפואה, נפתח בעיר גואנג-ג'ואו 广州, בירת החבל. האינקובטור הוקם בסיוע קרן בשווי 100 מיליון דולר בראשות ד"ר שוקי גלייטמן, שהיו גם אחראים בשנה שעברה להקמת נציגות כלכלית של העיר הדרומית בתל אביב. כתבה ארוכה, שהופיעה ביומון העם 人民日报, שיבחה את הצדדים הפועלים והצדיקה (בסינית) את פתיחו.
אחד מהמהלכים החשובים ביותר של הרפורמות והפתיחות הכלכלית של סין היה הרעיון של הקמת "אזורים כלכליים מיוחדים" (SEZ), שהוצע על ידי אביו של נשיא סין הנוכחי, סי ג'ונג-סון 习仲勋. אחד מאותם אזורים, שנועדו לשמש כבלוני ניסוי לרפורמות כלכליות, הייתה העיר ג'ו-חאי. בדיוק 40 שנה לאחר מכן, סין חשפה את הגשר הימי הארוך בעולם, וג'ו-חאי מחוברת כעת להונג-קונג ומקאו, מה ששם אותה בעמדת עדיפות לפיתוח. ג'ו-חאי מקווה (בסינית) להגביר את שיתוף הפעולה עם ישראל כדי לעמוד ביעדי תכנית ממשלתית לפיתוח מוטה חדשנות בגואנג-דונג, מקאו והונג-קונג, שהעיר משמשת להם שער. לאחרונה, הקימה העיר הסמוכה דונג-גואן 东莞 מרכז מסחרי בתל אביב כחלק מ"יוזמת החגורה והדרך" ותוכנית להפוך למוקד כלכלי מהגדולים בעולם.
Comments