באמצע נובמבר שר החקלאות, אורי אריאל, עמד בראש משלחת לסין, שכללה מלבדו את המדען הראשי ומנכ"ל משרד החקלאות. השר אמר (בסינית) בראיון לרדיו הבינלאומי של סין (CRI) שפגישה זו מגיעה כחלק מרצף פגישות, שהוא מקווה שיהפכו למופע קבוע ברמת השרים וראשי המחלקות, שכן "מרחב הפיתוח לשיתוף פעולה חקלאי בין ישראל לסין הוא עצום".
ועידת החדשנות באוקטובר שימשה כפלטפורמה לאותו רצף של פגישות בתחום החקלאות. שר המדע והטכנולוגיה הסיני, חאן צ'אנג-פ'ו 韩长赋, התלווה (בסינית) למשלחת סגן הנשיא כדי לחקור אפשרויות נוספות לשיתוף פעולה עם ישראל בחדשנות חקלאית.
השר אריאל נועד עם מקבילו בכנס סיני כלל ארצי לטכנולוגיה חקלאית, שנערך בנאן-ג'ינג. השרים היו עדים (בסינית) לחתימה על ארבעה הסכמי שיתוף פעולה.
השר אריאל נפגש בפעם השלישית השנה עם יו"ר עליבאבא, ג'ק מא 马云. בין השניים נרקמו קשרי ידידות עוד בביקורו של מא במשרד החקלאות בחודש מאי, בו הכריז מא כי יהיה "שגריר בעולם של החקלאות הישראלית", ובביקורו השני הפתיע (בסינית) אותו השר עם הגלידה הישראלית האהובה עליו.
העיתון הממשלתי הגואנג-מינג דיילי 光明日报, סיכם (בסינית) ביוני את תערוכת החקלאות הבינלאומית הישראלית אגריטק 2018, והסביר שהיקף הסחר בין סין וישראל מתפתח במהירות מסחררת הודות ל"יוזמת החגורה והדרך". לנו ברור, שמנכסים ליוזמה הסינית כל פריצת דרך והצלחה, גם אם אין להם ולו קשר מועט לתוכנית המקורית. בכל אופן, זה לא משנה את העובדה שכן מתייחסים אליה בשני הצדדים, וחשיבותה בעיני הסינים תוכל לקדם יוזמות ישראליות:
בראיון לגלובל טיימס של שגריר ישראלי בסין, צבי חפץ, הוא אמר שמפגש השרים ב-15 בנובמבר הוא אחד מההישגים הראשונים של משלחת סגן נשיא סין, ואנג צ'י-שאן, לישראל, וממחיש מחויבות ישראל ל"יוזמת החגורה והדרך".
במסגרת הכנס הסיני לחקלאות בהשתתפות השר אריאל, נערך (בסינית) פורום בנוגע לשת"פ חקלאי תחת מסגרת "יוזמת החגורה והדרך" בין המדינות.
שר החקלאות הסיני צוטט ב-Science and Technology Daily (STdaily) 科技日报, העיתון הרשמי של משרד המדע והטכנולוגיה, כאומר (בסינית) שישראל וסין משלימות אחת את השנייה בחקלאות: "לישראל יש את ניסיון והטכנולוגיה של ניהול החקלאי מהמובילים בעולם שיכול לתרום רבות לשוק החקלאי הסיני הענק, ושניהם משלימים אחד את השני". הרעיון שלסין יש רבות ללמוד מישראל בתחום החקלאות הוא מוטיב חוזר בתקשורת ומושרש היטב בבסיס היחסים בין המדינות, עוד טרם נעשו רשמיים ב-1992. ההערכה הסינית להישגי ישראל בחקלאות, ובייחוד בניהול מקורות מים, עולה מספר פעמים בכל חודש במגוון פלטפורמות.
שר המשרד הסיני לניהול מקורות מים 水利部 ביקר בישראל בדצמבר בהזמנתו של שר הכלכלה והתעשיה, אלי כהן, במטרה לדון על הכיוון העתידי של שיתוף הפעולה בין סין לישראל בתחום המים. לסיכום ביקורו אמר (בסינית) השר כי בהחלט יש מה ללמוד מישראל.
בכתבה של STdaily על ניהול מקורות מים ושימוש בהם בישראל הציגו (בסינית) אותה כמודל לחיקוי. כתבה דומה של יומון העם החשוב הופיעה (בסינית) באתר Haiwaiwang 海外网.
בגלובל טיימס 环球时报 הדהדו דברי ואנג צ'י-שאן על שיתוף פעולה בחקלאות מתקדמת במסגרת פגישות G2G. הם סקרו את שיתוף הפעולה בין ישראל וסין בחקלאות ובחדשנות חקלאית ואת ההסטוריה של מרכז סין-ישראל להכשרה חקלאית (CIICTA), שמאז נפתח בבייג'ינג ב-1993, הוא הספיק להכשיר כ-4000 מומחים לעבוד במכוני מחקר חקלאיים ולפחות 10,000 אנשי צוות טכני חקלאי עבור שלטונות מקומיים.
コメント