top of page
תמונת הסופר/תTuvia Gering

AI Love Israel

בחודשים האחרונים מתפתחת מלחמת ענקים בין ארה"ב לסין. לא, לא מדובר במלחמת הסחר, אלא במלחמה העולמית על השליטה בבינה מלאכותית (AI) וביג דאטה. קנייתה של מוביליי בשנה שעברה בסכום האסטרונומי של 15 מילארד דולר עוררה גלים מסביב לעולם וגרמה לסין לזהות בישראל כאחת מהמדינות המתחרות לכתר הסיליקון. ישראל אוהבת לטפוח לעצמה על השכם בטכנולוגיה ומנפנפת מול הסינים בכל רגע אפשרי בדגל החדשנות, אך עלינו לשים לב לתוכניות השאפתניות של סין לאי-תלות טכנולוגית, שיכולים לצמצם משמעותית את היתרון האיכותי של ישראל.

  • כחלק מאסטרטגיית Made in China 2025, שנועדה להפוך את סין למעצמת ייצור עולמית עד 2025, המפלגה הקומוניסטית סימנה את תחום ה-AI כיעד ממשלתי שיצמח לתעשיה של 150 מיליארד דולר עד 2030. למרות ההובלה של ארה"ב כעת ברוב תחומי הבינה המלאכותית, החרם האמריקאי על יצוא שבבים ל-ZTE הסינית יאפשר לחברות ישראליות וחברות זרות אחרות למלא את החלל בטווח הקצר, ונותן סיבה נוספת לסינים להגביר את עצמאותם בתחום זה בטווח הארוך. 

  • בינתיים ישראל הצליחה לרשום נצחונות משלה בחזית ה-AI הסינית כש-Anagog גייסה עד 10 מיליון דולר דרך Daimler, עליבאבא השקיעו 30 מיליון ב-Nexar, וכש-Hubei Fubon רכשו 10.79% ממניות Saturas.

  • בראיון של זוכה פרס הנובל לכלכלה דן שכטמן לסין-חואה ובמאמר בפלטפורמת הטק הענקית NetEase ניסו לפצח את סוד הצלחתה של ישראל ב-AI. הם אומרים שהיתרון של ישראל הוא בחינוך, בסינרגיה המתקיימת בין חברות ה-AI ובסיוע הממשלתי למימון מומחים וחניכתם. יתרון ברור נוסף של ישראל עליו כתבו בסין-חואה הוא הקשר העמוק בין הצבא לפיתוחים טכנולוגים, שמתחילים לצמוח ביחידות מיוחדות כמו "תלפיות".

  • בסוף מאי הקרוב יתקיים יריד הביג-דאטה הבינלאומי השנתי בחבל גוי-ג'ואו, שסומן על ידי הממשלה עוד ב-2014 כמרכז הלאומי החדש לטכנולוגיה. קצין הסחר בנספחות הכלכלית-מסחרית בצ'נגדו, אביב דורון, מזמין חברות ישראליות בתחומי הביג-דאטה, הבינה המלאכותית, הבלוקצ'יין, אבטחת המידע והייצור המתקדם ליצור עימם קשר לגבי השתתפות.

0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page