בניוזלטר הקודם כתבנו כיצד מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין, שכבר הפכה למלחמה על טכנולוגיה, ובמיוחד החרם-לא-חרם של טראמפ על תאגיד הטלקמיוניקציה (ZTE (中兴, יפתחו הזדמנויות לחברות ישראליות למלא את החלל. ואכן, בתחילת יוני דווח כי הגוף המתכנן הגבוה ביותר בסין, הוועדה הלאומית לפיתוח ורפורמה (NDRC), הודיע שישיק קרן של 47 מיליארד דולר להשקעות אסטרטגיות, הקשורות לתוכנית העל של ממשלת סין לשדרוג התעשיה שלה, Made in China 2025. בימים אלה ארגון הסוחרים הממשלתי בסין (CMG) שוקד על הקמת קרן דומה בשווי 15 מיליארד דולר.
לישראל יש סיבות רבות לקבל חתיכה גדולה מעוגת המילארדים, כך לפי בלוג כלכלי שפרסם (בסינית) בנג'מין פנג (彭湘墨) מנהל Yafo Capital בבית ההשקעות קוקרמן. הטכנולוגיה הישראלית בענף המוליכים-למחצה תמיד הקדימה את העולם, וכמעט לכל חברות השבבים המובילות בעולם יש מרכזי מחקר ופיתוח בישראל.
לפי כתבה מה-SCMP שתורגמה לסינית ברפרנס-ניוז, החל מחודש מרץ לפחות שש חברות סיניות נפגשו עם חברות ישראליות לייצור שבבים לצורך השקעה אפשרית. חברות סיניות רוצות להשקיע בטכנולוגיית השבבים הישראלית כגיבוי, בעוד אחרות רצו כבר בעבר להשקיע בישראל ודיבורים על מלחמת הסחר רק מזרזרת אותם.
בעיתונות הישראלית סקרו מספר חברות ישראליות שמתעסקות בשבבים כמו נובה, שצופה הזמנות של 20 מיליון דולר מסין ו-SQream, שגייסה 26.4 מיליון דולר בסבב ב' על ידי עליבאבא.
חברת ה-מלט שנכללת במדד ת"א-125 ומייצרת מחברים וברזי גז לתעשייה נכנסה לסין ב-2016, וכעת רוצה להשתלב עם מפעלה החדש בשוק השבבים.
Comments