אוכל סיני ותיירות: בשנים האחרונות גדל באופן משמעותי מספרם של התיירים הסינים בישראל, ובתי מלון ומסעדות ברחבי הארץ הרחיבו את התפריט כדי לענות על הצרכים המיוחדים של התייר הסיני.
400 שפים וטבחים ישראלים השתתפו בסדנאות בישול שנערכו על ידי שפים סינים ידועים, שנערכו בבתי ספר שונים לבישול ולמלונאות ברחבי הארץ בארגון משרד התיירות.
השף-סלבריטאי ג'יאנג בו (姜波) הגיע ארצה מטעם שגרירות סין בישראל והמרכז לתרבות סין לכבוד פסטיבל האוכל הסיני, שנערך בתל-אביב בסוף יוני.
השף ג'יאנג העביר סדנה (בסינית) לשפים מרשת מלונות דן, שלמדו להכין מנות מהמטבח הסיני הקיסרי. רק חודש לפני כן זכתה הרשת בפרס יוקרתי ביריד התיירות הבינלאומי הגדול בסין על איכות השירות לתייר הסיני.
מקובל בענף התיירות בישראל לראות את התייר הסיני כשמרן בכל הנוגע למזון, אך יחד עם זאת חשוב לזכור שתהליכי הגלובליזציה, שהעולם עובר בעשור האחרון, השפיעו מאוד על דפוסי הצריכה והעדפות מזון. למשל, גם בסין דור ה-Y מאופיין ברצון להתנסות בחוויות חדשות, ובכל חודש רואים בבייג'ינג שגעונות אוכל חדשים על ימין ועל שמאל. מאמר מ-2010 של ריצ'ארד צ'אנג ואתנה מאק מהאוניברסיטה הלאומית דונג-חואה בטייוואן היה מהמוקדמים ביותר לדון בהבדלים בהרגלי האכילה בין קבוצות תיירים סיניים ומומלץ מאוד לקריאה. לאלה שזמנם אינו מאפשר זאת, ניתן לקרוא את הפוסט המבדר ב-What’s on Weibo של מניה קוטסה על התגובות המעורבות ברשתות החברתיות בסיון לשילוב בין כיסונים סיניים (包子) לפיצה איטלקית כדי להמחיש את הגיוון בהעדפות הצריכה.
פרס יוקרתי לסרט ישראלי
הסרט הישראלי "העדות" זכה בפרס התסריט הטוב ביותר במסגרת פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה-8 בבייג'ינג, שנערך באמצע אפריל. כותב התסריט ובמאי הסרט עמיחי גרינברג עלה לקבל את הפרס ובירך בעברית (סרטון) את האלפים שישבו בקהל. זכייתו בפרס בסין אינה מובנת מאליה, שכן עלילת הסרט סובבת סביב היסטוריון ישראלי שנוסע לאוסטריה להלחם בהכחשת שואה. לצערנו, לא מצאנו התייחסות לזכיה בכלי תקשורת ישראליים, מה שמוכיח שוב את חוסר תשומת הלב שלהם לסין.
רפואה סינית
ב-29 במאי נערך טקס (בסינית) חתימה על שיתוף פעולה בין מרפאת מואב לרפואה סינית בערד עם בית החולים לרפואה סינית של ג'ה-ג'יאנג (浙江省中医院). לפי אתר האינטרנט שלהם, מרפאת מואב הוקמה ב-2003 ומקבלת כ-300 מטופלים בשבוע. היא קיבלה את אישור משרד הבריאות הסיני לבצע מחקר בצמחי מרפא ועובדת בשיתוף עם האגודה הישראלית לצמחי מרפא ועם המרכז הרפואי רבין.
כחודש לפני כן מכון קונפוציוס באוניברסיטת תל-אביב ערך לראשונה בישראל כנס בינלאומי דו-יומי להיסטוריה של הרפואה הסינית. הכנס משך (בסינית) למעלה מתריסר מומחים לרפואה סינית ואנשי אקדמיה מלמעלה מעשר אוניברסיטאות מרחבי העולם.
Comments